66 ABUSOS SEXUALS A MENORS. DETECCIÓ I ACOMPANYAMENT

Totes les persones, o gairebé la gran majoria, si alguna cosa ens indigna i ens avergonyeix de ser de l’espècie humana són els abusos als menors, sobretot, els abusos sexuals.

Diuen que el 20% de l’alumnat ha patit abusos sexuals quan era menor en algun moment de la seva vida. No sabem fins on és certa aquesta dada, ja que és molt difícil estudiar aquests fets, quan, en un principi, el o la menor no sap ni que és víctima. Senzillament ho normalitza com un fet desagradable que deu passar a tothom.

Si tantes criatures han patit aquest tipus d’abús, sobretot nenes, quantes deuen haver passat per les nostres aules i ni ho hem detectat? Si no ho detectem nosaltres, qui ho ha de fer? I com ho fem sinó ens ha preparat ningú?

Des d’AprènOnline intentem donar alguna resposta en aquestes preguntes, la solució no està íntegrament a les nostres mans, però sí el detectar-ho, i, si cal, l’acompanyament.

Durant el mes de novembre, celebrem el dia contra la violència de gènere (25 de novembre) i el dia per la prevenció de l’abús sexual infantil (19 de novembre) , i és per això que durant aquestes dates destaquem la necessitat de preparar-nos els docents davant d’aquest llastre social tant espantós, tot i que les  víctimes ho pateixen qualsevol dia de l’any.

 

Dades del curs