— Quan puc obtenir el certificat?

  • Si tens correu xtec, has de descarregar el certificat des de la pàgina xtec, el pots descarregar tant en català com en castellà.

Clica aquí per a poder obtenir el teu certificat

  • Si no tens correu xtec, però has treballat en alguna substitució, nosaltres demanarem el certificat i te l’enviarem al correu teu que ens consta. Vigila que no vagi al correu brossa.
  • Si no treballes pel Departament et farem un certificat intern nostre.
  • Si treballes a València o a les Illes hauràs de gestionar tu el reconeixement presentant el certificat intern nostre a la conselleria d’Ensenyament del teu Govern.
  • Si treballes en una altra part d’Espanya també pots demanar el reconeixement al teu Govern. Si és així demana’ns el certificat en castellà, te’l farem sense problemes.

Totes aquestes gestions triguen entre 15 dies i un mes.


 

— Com ho han de fer les persones substitutes per ser nomenades el juliol del 2018 i poder cobrar-lo?

L’estiu del 2018 molts substituts i substitutes tenen la possibilitat de cobrar la nòmina si realitzen un curs de formació. A l’enllaç següent hi trobareu tota la informació necessària; actualitzada cada vegada que hi ha novetats al respecte.

No cal certificat de matrícula, només cal presentar el certificat de superació, fins el 31 de desembre.

Als professors/es sense nomenament al juliol i a l’agost se’ls formalitza un nomenament al juliol si es troben en la situació següent: 

  • haver treballat com a substituts durant els mesos d’abril, maig i juny (almenys durant 1 dia) i
  • haver prestat serveis com a substituts durant el curs (almenys durant 6 mesos i fins al 30 de juny de 2018) en centres docents públics o en serveis educatius del Departaments d’Ensenyament.

El nomenament comporta l’obligació de participar durant el mes de juliol en les activitats del Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament o en altres activitats reconegudes.

  • Els cursos de formació han de tenir una durada mínima de 10 hores i, en total, cal acreditar 30 hores de formació.
  • Els períodes d’inscripció a les activitats de formació d’estiu del Departament d’Ensenyament es poden consultar a cadascuna de les activitats.

La formació s’acredita amb la presentació, fins al 31 de desembre, del document acreditatiu de la realització de la formació.

Accés a la nota del Departament d’Ensenyament


 

— Encara no tinc correu XTEC, però em vull inscriure a les llistes, també em reconeixeran el curs?

Si no treballes pel Departament d’Ensenyament; o sigui, treballes a una autoscola, en una escola bressol, en una acadèmia d’idiomes, … no estàs a la base de dades de docents que treballen pel Departament, aleshores nosaltres t’afegim a mà a l’acta i et fem un certificat intern. Aquest certificat té només valor pel currículum vitae propi.

En cas contrari, quan nosaltres elaborem les actes, entrem en un aplicatiu del Departament i sigui possible que estiguis dins, aleshores, tu oficialment tens el curs superat, i et comptarà per a la llista, per estadis, per concursos, per mèrits, … de dins del Departament d’Ensenyament.

Veuràs que quan tinguis accés a la teva xtec hi ha el curs que has realitzat. En aquest cas, el nostre certificat intern no té valor.

Si no estàs a l’aplicatiu et farem un certificat intern amb les dades del curset realitzat. I quan entris a listes podràs demanar que te l’introdueixin.

Aquest certificat el rebràs quan haguem tancat les actes, al cap d’uns dies

 


— Si no acabo el curs, puc continuar en la propera edició?

Sí. Però l’hauràs de tornar a començar

Has d’omplir el formulari de la corresponent edició, i explicar la teva situació on diu codi. El preu té un descompte del 50%.


— Em podeu denegar un curs per falta de places?

Sí. Quan hi ha masses inscripcions en un curs tanquem l’opció de poder-se inscriure. Si després hi ha baixes, la tornem a obrir. Sempre que  una persona que ha iniciat el procés de preinscripció podrà realitzar aquell curs.


— Hi ha un màxim de cursos per alumne/a?

Si, nosaltres admetem fins a 4 cursos, ja que considerem que fer-ne més és massa difícil.


— Els cursos estan reconeguts en totes les comunitats autònomes?

Sí, però cal gestionar la convalidació a la comunitat on desitgeu que us reconeguin el curs.


— Fins quin dia puc inscriure’m?

Fins a 3 dies abans de que comenci el curs.


— Si m’inscric a un curs de Moodle que trobo massa fàcil o difícil, puc canviar de curs?

Si quan comences un curs de nivell de Moodle veus que no és adequat al teu nivell, pots canviar a un altre curs durant la primera setmana.


— Si no puc fer el curs, recupero els diners?

Si ens avises abans de començar, et guardem la matrícula fins a una propera edició.


— Es pot sol·licitar el material en format pdf?

No. El material està protegit, seria com demanar a una editorial que t’enviés fotocòpies d’un llibre de text.


 — Em puc baixar i desar el material?

El material està protegit per llicència de Creative Commons, tal com indiquem al final de  l’explicació de cada curs, però si el necessites per a ús individual te’l pots descarregar manualment des de cada pàgina del curs durant el desenvolupament del curs.


 — Si per problemes tècnics no puc fer el curs

Els nostres cursos estan en la plataforma moodle, en les darreres edicions. Amb el programari actual de tots els ordinadors s’hi pot accedir i fer els exercicis sense problemes.

En el cas de tenir problemes, us ajudarem a resoldre’ls o a diagnosticar-los. La majoria de vegades és la lentitud de la xarxa. 

En cap cas els problemes informàtics són causa de devolució de diners,


 — Per què el nostre mòbil comença amb 7?

Actualment algunes companyies donen números que comencen amb un 7, ja que els que comencen amb un 6 s’estan esgotant.


 

Si tens cap altre dubte, ens pots escriure a aprenonline@gmail.com.